Посещаемост
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес15
mod_vvisit_counterВчера166
mod_vvisit_counterТази седмица181
mod_vvisit_counterПоследната седмица2613
mod_vvisit_counterТози месец5443
mod_vvisit_counterПоследния месец10645
mod_vvisit_counterВсичко2138967

Имаме: 9 гости, 
1 търсачки активни
Вашето IP: 54.158.241.146
Дата: Мар 19, 2018
Начало Продукти NANOPHOS- нанотехнологии в строителството

Защо да използваме Нанотехнологии за Защита, Импрегниране и Хидроизолация на повърхности?

                                                              Изтегли каталога  alt

Нанотехнологията се отнася до научна област, която се занимава с много малки структури, обикновено средно под 100 нанометра. Един нанометър (Nm) e една милиардна част от метъра или за по-реална представа  около  една десетохилядна  от  дебелината  на  човешкия косъм.  Наредени  един  до  друг  4 - 6  атома представляват   1 нанометър! Наноразмерните материали разкриват уникални свойства в сравнение с обикновените. Поради малките си размери наночастиците проникват през непреодолими иначе прегради и така могат да пренасят различни агенти до точно определено място. Именно това им свойство е използвано в лабораториите на NanoPhos за създаване на нови материали със защитни, хидрофобни, импрегниращи и изолационни свойства.

 

Защо да използваме Нанотехнологии за защита на повърхностите?

Материалите на SurfaPore ™ действат по напълно различен начин, в сравнение с всички двукомпонентни (2K) или на силиконова основа материали, тъй като те не създават "пластмасов филм" върху повърхността.
Например, SurfaPore C защитава , импрегнира и хидроизолира повърхности, с дълбоко проникване в порите на циментова основа: Вместо запечатване на пори, наночастиците ги "обличат", така, че вода или други фактори за корозия са ефективно отблъснати от химични сили. 
По този начин се осигурява защита дълбоко в материала коята не се влияе от абразия или механично износване.

Наночастици не са полимерни вериги, SurfaPore третираните повърхности, могат да издържат по-дълго, дори и след осем години те имат 95% от първоначалната си функционалност.
SurfaPore третираните повърхности са по-устойчиви на "твърдата" част от слънчевата светлина (UV лъчи), което не индуцира "пожълтяващ" ефект.

image002

Очевидно е, че SurfaPore материалите не променят цвета и естествения вид на третираната повърхности,
тъй като те не създават филм или мембрана.

Защо „дишащата” повърхност е толкова важна

Най-голямото предимство на SurfaPore ™ технологията е "дишането" третираните повърхности.

По-специално, в случай на теч зад SurfaPore C R или W третираните повърхности, водата може да се изпари, тъй като водните пари все още могат да се движат във вътрешността на порите на материала и да стигнат до отворена среда. В същото време, водата е блокирана и не може да проникне във вътрешността на материала. SurfaPore ™ третираните повърхности остават сухи и без промяна във външния вид и механичните си свойства.

Може ли мраморът и гранитът да бъдат предпазени от замърсяване?

Известно е, че петната може да проникнат във вътрешността на микропорестите повърхности и да унищожат естетичния вид на мрамори, гранити или неглазирани керамични плочи. NanoPhos лабораторията е разработила наночастици, които могат да „облекат” тези малки пори и ги запечатват за постоянно. По този начин, благородните порести повърхности придобиват противозамърсяващо свойство и запазват първоначалният си, естествен вид за дълък период от време.

Основни характеристики на SurfaPore техологията.

SurfaPore С е течна формулировка на водна основа, разработена и произвеждана от NanoPhos SA, която предлага ефективна непромокаемост и защита на голям обхват повърхности на сгради.
Тъй като нейната вискозност е близка до тази на водата, тя прониква дълбоко в капилярите, така че никакъв еластомер или полимер да не може да проникне. Нанася се с валяк, четка или чрез пръскане. Нанотехнологичния състав гарантира ефективност, удължен живот и минимална (промяна в оригиналния естествен външен вид.

Безопасност и Съхранение

SurfaPore  не съдържа вредни съставки и е на водна основа.
VOC Съдържание: 24 g/L (ограничение на ЕС (2010): 40 g/L).
Не е опасен съгласно Директива на ЕО 1999/45/ЕО и последвалите изменения.
Годност: Две години след датата на производство.

 

Начин на приложение.

Приложение върху повърхности: Повърхността трябва да бъде суха и чиста. Нанасяйте SurfaPore  с помощта на четка, валяк или чрез пръскане. Не е необходимо разреждане.
Върху всяка абсорбираща повърхност приложете повторно в рамките на 3 часа.

Максимално водно отблъскване се достига 24 часа след приложението. 

Необходимо количество:

Разход  8-10 м2/л, силно зависи от свойствата на повърхността, върху която се нанася.

NanoPhos Е СЕРТИФИЦИРАНА ПО ISO DIS 9001:2000