Начало Продукти ZINGA- студено поцинковане

 

zinga-logo_mein1

Контакти:

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Централа:
ZINGAMETALL BVBA
web: www.zinga.eu

Техническа спесификация (PDF)
alt

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИТИКИ


ZINGA ( ЦИНГА ) И НЕГОВИТЕ ПРЕДИМСТВА

1. Използването на ZINGA осигурява антикорозионно електро-катодно защитно покритие на металните повърхности.
Нанася се еднослойно с четка, мече или механизирано с компресор. 
Осигурената антикорозионна защита е адекватна на тази постигната посредством гореща галванизация и поцинковане.

2. ZINGA допуска полагане при тежки ремонтни условия. Влажната среда и повърхности не оказват негативно влияние за постигане на необходимата антикорозионна електро-катодна защита, дори напротив.

3. В сравнение с всички антикорозионни бои, ZINGA осигурява и допълнителна активна защитаМеханичните повреди по защитените с ZINGA повърхности остават само и единствено локални, като корозията не може да се разпространява под ZINGA покритието. ZINGA е повече от повърхностно покритие, ZINGA осъществява електрохимична връзка с металната повърхност. Възстановяването на нарушеното покритие се извършва без никаква допълнителна подготовка.

4. Дебелината на защитния слой евентуално ще бъде намалена с течение на времето в резултат на активната защита и в зависимост от околните експлоатационни условия.
В определен момент възстановяването на защитното покритие става необходимо. ZINGA притежава изключителна характеристика:
Долния (стар) слой става пластичен когато нов слой ZINGA се положи върху същият. Този етап всеки потребител може да изпълни сам - нова антикорозионна катодна защита без допълнителни разходи за подготовка на повърхността, такива като пясъкоструене или други механични методи за почистване на повърхността които са скъпо струващи и задължително необходими при полагане на традиционните антикорозионни бои, лакове, епоксидни и други покрития.
Това специфично качество на ZINGA е нашият златен ключ, тъй като предварителната подготовка на металните повърхности за антикорозионна защита както на малки детайли така и на внушителни метални конструкции остава най-скъпо струващото перо от общите разходи.
В случаите на защитени с ZINGA покритие повърхности, това което е необходимо да направите е единствено да измиете с вода цинковата сол от повърхността. И не на последно място това е процедура която опазва чиста околната среда, нещо което не може да се каже по отношение на другите начини за почистване и подготовка на металните повърхности. 
Специалната формула на ZINGA гарантира към споменатите по-горе предимства и оптимална адхезия по цялата възстановена повърхност.

5. ZINGA съдържа само нетоксични компоненти.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

МАТЕРИАЛ: Цинк: 96%, с чистота 99.995%, синтетични пълнители и ароматен хидрокарбон. Едно компонентен готов за употреба състав.

ПОЛАГАНЕ: Ръчно - четка, мече. Механизирано - компресор.

РАЗХОД: При дебелина на слоя 60 микрона - 0.280 kg/m2 .

                   При дебелина на слоя 120 микрона - 0.550 kg/m2 .

 

СПЕЦИФИЧНО ТЕГЛО: 2.67 kg / L

ТЕМПЕРАТУРНА УСТОЙЧИВОСТ: - 40oС до + 150oС ( + 600оС )

ВРЕМЕ НА СЪХНЕНЕ: Първоначално - 10 min. Окончателно - 24 часа.

ПОЛАГАНЕ НА ВТОРИ СЛОЙ :
- ZINGA : след 1 часа
- Други съвместими покрития : след минимум 24 часа.

ЦВЯТ: Сив ( матов )

ОПАКОВКА: Метални кутии - 1, 2, 5, 10 kg.

ЕКСПЛОАТАЦИОННА ТРАЙНОСТ: от 3 до 40 години в зависимост от експлоатационните условия и приложената технология на защита.